Stappenplan

In het stappenplan vind je alle informatie die je nodig hebt om de hele uitvaart of een deel ervan zelf te regelen. Het is een handleiding -in 4 stappen- om je langs alle onderdelen te leiden die je moet regelen en waar je aan moet denken, aangevuld met aanwijzingen hoe je voor te bereiden of met tips ter inspiratie. Per onderwerp geven we je bruikbare links om zelf producten en diensten te zoeken of originele ideeën voor de uitvaart op te doen.

Zie je het niet zitten om àlles zelf te regelen of loop je ergens tegen aan, maar wil je het proces wel in eigen hand houden, schakel dan Ik & Amenti | zelf uitvaart regelen in voor deskundige begeleiding op de achtergrond.

Hoe werkt het

In 4 stappen komt alles aan de orde wat je moet doen om zelf de uitvaart te regelen. Het hele proces wordt beschreven: vanaf het overlijden tot en met de begrafenis of crematie.
Je moet aan veel dingen denken en veel beslissingen nemen. Stapsgewijs kun je dit voorbereiden.

Het is een tijdrovend proces en vergis je niet in de emotionele kant van het proces. Een professionele uitvaartverzorger heeft die emotionele betrokkenheid niet of veel minder. Aan de andere kant is het gevoel van voldoening onvervangbaar als je het zelf hebt geregeld en de uitvaart verliep zoals je dat voor ogen had.
Jij neemt het initiatief, je hebt zelf de regie en draagt de verantwoordelijkheid voor het goede verloop.

Deskundig advies

Je kunt op elk moment terugvallen op deskundig advies van Ik & Amenti | zelf uitvaart regelen.